Yüzde Kontür ve Dolgu - Onep Özel Tıp Merkezi
Yüz Germe mi? İple Yüz Asma Teknikleri mi?
Şubat 10, 2017
Bel Çevresi Neden Yağlanır?
Şubat 13, 2017
Show all

Yüzde Kontür ve Dolgu

Dolgu olarak yağ dokusu (yağ aşılaması) kullanımını nedir?

Yağ aşılaması dolgu maddesi değildir, Otolog- yağ transplantasyonu” veya “mikro lipoinjeksiyon” olarak bilinen yağ enjeksiyonu prosedürü, hastanın karın, uyluk, kalça ve diğer yağ içeren vücut bölgelerinden iğne ile yağ alınması ve bunların yüz derisi altına injekte edilmesi olarak tanımlanabilir. Yağ en sık olarak yüze kontür vermek, çökük yanakların, ağız ve burun arasındaki gülme çizgilerinin doldurulması, derideki çökme ve düzensizliklerin giderilmesi, alın çizgilerinin silinmesi ve dudakların dolgunlaştırılması amacı ile uygulanır. Yağ dokusunda kök hücre( steem cell ) bulunduğundan derinin genç kalmasına yardımcı olur. Yüzümüzde zaman’la dokularımız ölür, ölen dokularımızın yerine yağ dokusu verilerek yaşlanma geciktirilir ve deri ışıltı kazanır.

Doku kokteyli denen, yüzde kontür yapma amaçlı kullanılan ve ilk olarak Estetik Cerrahi uzmanı Prof.Dr. Onur Erol tarafından kullanılıp geliştirilen bir yöntem var. Bu yöntemde;

Bu yöntem Onur Erol tarafından 1990’larda bilim dünyasına sunuldu ve zamanla kabul gördü. Kısaca doku kokteyli şudur: Yüz germe, karın germe, meme küçültme veya yara izlerinin tedavisi esnasında çıkarılan fazla deri parçalarından elde edilen, kollajenden çok zengin olan dermis, fasya ve çok az yağ dokusunun karışımından olur. Bu dokulardan elde edilen dermis tabakası en değerli olanıdır. Damar sistemi zengin olan bu dokuların mikro greftler şeklinde iğne ile cilt altına verilmesi ile bu dokuların verilen yerde çevre damarları ile tekrar canlanıp yaşama oranı yüzde 90’ın üstündedir. Bu yöntem yağ enjeksiyonuna göre çok daha etkili olup tercih sebebidir. Dezavantajı sadece kesilip çıkarılan parçalardan elde edilebilmesidir. Bu doku kokteylinde de kök hücre mevcuttur.

 

ONEP ÖZEL TIP MERKEZİ


Lütfen bize ulaşın