Doku Enjeksiyonu Ve Enjekte Edilecek Yağ Dokusu - Onep Özel Tıp Merkezi
Rhinoplasty (Estetik Burun Ameliyatları) Öncesi Hazırlık
Mart 2, 2015
Liposuction Ve Hamilelik
Mart 2, 2015
Show all

Doku Enjeksiyonu Ve Enjekte Edilecek Yağ Dokusu

Cildi genç, canlı ve diri gösteren deri altında yerleşik olan kollajen yapılar zamanla parçalanırlar. Zaman içinde yüz kemikleri erimeye, buna bağlı olarak kemikleri çevreleyen yumuşak dokular çökmeye başlar. Ve bunlarla birlikte yüzde deformasyon başlar. Gülme çizgileri, tebessüm çizgileri ve göz etrafında “kaz ayağı” olarak isimlendirilen deri altı kas hareketlerinin neden olduğu derin çizgiler oluşur ve bu çizgiler giderek belirginleşir.Yüzde meydana gelen kırışıklık, sarkma ve çökmeler için çeşitli estetik ameliyatları ve lazer cilt gençleştirme cihazları ile farklı bir çok yaklaşım mevcut.

Yüzdeki yaşlanma belirtilerini doku enjeksiyonu gibi basit yaklaşımlarla ortadan kaldırmak mümkün.

Doku enjeksiyonu ameliyatı, 1990’larda Onur Erol tarafından geliştirilmiş eriyen dokuların yerine kişinin kendi dokularından aşılama yapmak suretiyle yüz kontörünü tekrar kazandırma işlemidir. Günümüzde doku enjeksiyonu ameliyatı, sadece kaybolmuş, bozulmuş konturları yerine koymakla sınırlı kalmayarak; aynı zamanda hücre nakilleri ile deriye canlılık ve gençlik getirdiği içinde kullanılmaktadır. Doku enjeksiyonu ameliyatı , daha çok 30’lu yaşlarda yaşlanmayı geciktirmek için koruyucu olarak kullanılıyor. Yüzde kırışıklık, sarkma ve çökmelerin daha derin olduğu (daha ilerlemiş yaşlardaki) kişilerde ise; yüz germe, yüzde asma estetik ameliyatları ile beraber doku enjeksiyonu estetik ameliyatının kombine olarak kullanılması gerekebilir. Yüz germe yada asma ameliyatları ile doku enjeksiyonu ameliyatı kombine olarak kullanıldığında görüntü olarak daha iyi bir sonuç çıkar. Bunun yanında doku enjeksiyonu hücre nakli özelliği ile deriye canlılık getirir ve daha sağlıklı, ışıldayan bir cilt oluşur

Enjekte edilecek yağ dokusu vücutta nerelerden alınıyor ve nasıl enjekte edilecek hale getiriliyor?

Enjekte edilecek yağ dokusu kişinin karın, bel, kalça, uyluk bölgesinden alınabilir. Yağ dokusu, enjektör yardımı ile istenilen bölgeden çekilir. Alınan yağ dokularının hücrece zengin kısımları ayrıştırılıp, hastanın kendi kanından elde edilen bir çeşit hormon ilave edilir. Bu hormon yağ dokusundaki kök hücrenin etkinliğini arttırır. Ve bu elde edilen doku ince uçlu şırıngalar ile doku enjeksiyonu yapılacak olan bölgede deri altına enjekte edilir. Doku enjeksiyonu, verilen bölgede konturları kırışıklıkları düzeltirken içindeki kök hücre de dokularda gençleştirme yapıp orada daha genç bir yeni doku oluşumunu sağlar.

Doku enjeksiyonu, yüz çizgileri, çökük yanakların doldurulması, alın çöküklüğünün giderilmesi, çene ucunun dolgunluğunun arttırılması, dudak kenarlarında oluşan çizgilerin doldurulması yanında özellikle son yıllarda trafik kazası, yanık gibi ciltte kalıcı iz bırakan durumların tedavisinde de kullanılmaktadır.

 

ONEP ÖZEL TIP MERKEZİ


Lütfen bize ulaşın