M-Onep olarak şubelerimizde dünya standartlarında verdiğimiz hizmetleri, uzman ve deneyimli kadromuzla Nişantaşı’nda da vermeye başladık.

LİPOSUCTİONDA LAZER LİPOLİZ Mİ? VASER LİPOLİZ Mİ?



VIP Dergisi - Ocak 2012

Liposuction 1980 li yıllarda , önce yağların serumlarla şişirildikten sonra vakumla alınması şeklinde bir teknoloji ile başladı. Bu yöntem uzun sure başarı ile uygulandı .Ancak fazla yağ alındığında sarkmalar olabilmekteydi ve ameliyat süreleri de oldukça  uzundu. Yağları eriten ve sarkmayı da azaltan yöntemlerin arayışına geçildi.Bu nedenle ultrasonik liposuction dediğimiz bir teknik geliştirildi. Fakat ilk 5 yıl bu teknik güvenli bir hale gelinceye kadar teknoloji geliştirildi. Güvenli bir teknoloji sağlandıktan sonra biz bu yeni teknolojiyi 10 yıl kadar başarı ile kullandık ve bu sayede yağlar alınırken aynı zamanda derideki sarkmaların azaltılması da sağlanmış oldu. Ameliyat sürelerinde belli bir azaltma yarattıysa da hastaların iyileşme süreçlerinde çok etkili olamadı.
 
VASER LIPOSELECTİON TEKNİĞİ İLE YAPILAN LİPOLİZ VE LİPOSUCTİON
Daha sonra Vaser Liposelection dediğimiz yine Ultrasonik Liposuctionla çalışan fakat yağ dokusuna daha selektif olarak müdahale eden bir cihaz geliştirildi. Bu cihaz sayesinde, yağ dokuları ultrason dalgaları tarafından eritilirken(LİPOLİZ) morlukların ve  ağrıların çok daha az ve iyileşmenin çok daha hızlı olduğunu gördük. Vaser Liposelection ,teknoloji olarak ultrason dalgaları ile yağ dokularını parçalarken ve yağları eritirken (lipoliz) seçici bir şekilde davranıp diğer yararlı dokulara, sinirlere ve kan damarlarına zarar vermiyor. Bu sayede eski tip liposuction yöntemlerine  göre hastada çok daha az morarma, kanama ve ağrı oluşmakta ve ameliyat sonrası klasik liposuction’ın aksine deri de kendisini çok güzel şekilde toparlayabilmektedir. Daha önce liposuction yapılmış hastalarda yeniden liposuction yapıldığında klasik yöntemler başarılı olamaz, zira sertleşmis nedbeli dokular kanulun içeri girmesini zorlaştırır , Vazer , ultrason dalgaları ile bu nebe dokularını  eriterek liposuctionin başarılı olmasını sağlar. Ameliyat süresi diğer liposuction yöntemlerine göre yarı yarıya azalmasına rağmen alınacak miktarın hacmine bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin ufak bir bölgeden 50-100 cc yağ alınırsa 1 saat sonra hasta evine veya işine gidebilir. Ameliyat süresi  1 saatten 5 saate kadar değişebilir. Zira hastadan 500 cc yağ alınabildiği gibi 7000 – 8000 cc’ye kadar yağ alma ihtimali vardır. Bu yöntemle istenmeyen yağlar, kol, bacak, boyun, gıdık, meme, diz, kalça, basenler, sırt, bel gibi vücudun sıkılaştırılmak istenen herhangi bir bölgesinden etkili bir şekilde alınır. Ayrıca vücudun gevşeyen bölgelerindeki sıkılığın yeniden kazandırılmasında da etkilidir. Teknolojisi ve çok ince kanüller ile çene, boyun ve kollar gibi çok daha narin ve ince bölgelerde de çalışma imkanı sunar. Bu yeni teknoloji, liposuction ile uğraşan Uluslararası isme sahip plastik cerrahlar tarafından, çok tutulan bir yöntem haline gelmiştir Hasta 4 günden sonra normal işlerini yapabilir, işine gidebilir ancak fizik tedavi uygulamaları yapıldığı taktirde sonuçların daha iyi olacağı kendisine anlatıldıgi için fizik tedavisi 15- 45 gün süre ile aralıklı olarak devam eder.

      

           


LAZERLE YAPILAN LİPOLİZ VE LIPOSUCTION
(Smartlipo, slimlipo,fotona XP-2 ve osyris gibi farklı cihazlarla Nd-YAG ve diod lazerler kullanılmaktadır. Klinik sonuç olarak birbirlerine belirgin bir üstünlük sağlamasa da, kullanım ve işlem süresi açısından farklılıklar gösterirler. )
Lazerle yağlarin eritilerek yapılan liposuction 1980 lerden beri üstünde çalışılan bir konudur. Bu kadar yıl geçmesine karşın tam istenen sonuca varılabildiğini söylemek zordur. Uluslararası isme sahip liposuction ile uğraşan cerrahlar, henüz bu konuda olumlu yorumlar yapmamaktadır. Kısıtlı sonuç alınmasının en önemli sebebi olarak dokuların lazerle yanma riski nedeniyle enerjiyi istenen düzeyde arttırılamaması gösterilmektedir . Gunümüzde lazer ismi medyatik olarak ilgi çekmekte ve tanıtımı icin önemli girişimler yapılmaktadır. Ancak gerek Amerika'da ve gerekse  Brezilya'da bu cihazları satın alan doktorlardan pişmanlık ifadelerini sıkça duymaktayız. Amerika'da birkaç ay önce gerçekleştirilen estetik cerrahi kongresindeki panelde konuşmacılardan birisi bu cihazı bazı sınırlı durumlarda kullandığını diğer iki konuşmacı plastik cerrah ise cihazı satın aldıktan sonra kullanmayı bırakıp Vazer LİPOLİZ ile tedavilerin sürdürdüklerini açıkladılar.
Bunlara ilave olarak Lazer LİPOLİZ sonrası birçok hastanın uzun süren ağrı, morluklar  ve beklentilerinin karşılanmamış  olması gibi şikayetlerini duymaktayiz. Hasta memnuniyetindeki bu eksiklik bu teknolojinin henüz istenen performansa ulaşmadığını düşündürmektedir.

Yeni yılın sağlık , mutluluk ve başarılarla dolu geçmesi dileğiyle…
Prof Dr. Onur Erol


Burun Estetiği Estetik Cerrahi Estetik Ameliyatı Meme Estetiği
Web Yazılım Seo Web Tasarım
onep.az
M-onep